تمجيزك ، نورجيزك
نتايج تحقيقات جمعیت نور سینا كه با استفاده از تجربيات مصرفكنندگان اين دارو به دست آمده است نشان ميدهد اين دارو به قدري مخرب ، ويرانگر و وحشتناك است كه در تصور نميگنجد. بعد وحشتناك قضيه اين است كه مصرفكنندگان اين دارو به منظور ترك موادمخدر سنتي نظير ترياك و هرويين به مصرف آن روي آوردهاند و يا توسط بعضي افراد كه كارشان ترك اعتياد است به آنها تجويز شده و بعد از مدتي چنان اعتياد سنگيني به آن پيدا ميكنند كه ابعاد تخريب آن از تصور ما و شما خارج است. اين دارو اغلب به صورت آمپول به منظور تزريق وريدي تجويز و استفاده ميشود. درنظر بگيريد شخصي كه مقداري ترياك به صورت كشيدني يا خوراكي استفاده ميكند و به آن اعتياد دارد و درحاليكه با داشتن اعتياد به ترياك قادر است به امورات زندگي خود رسيدگي كند ، براي ترك اعتياد مراجعه ميكند و به او آمپول تيمجيزك تجويز ميشود و بايستي آن را به صورت تزريق استفاده كند. به دليل قدرت بالاي اين دارو شخص مصرفكننده بعد از چندبار استفاده طوري نشئه ميشود كه با مقادير بسيار زياد ترياك و حتي هرويين به آن نشئگي نميرسد.
بعد از مدتي ترس او از تزريق از بين ميرود و حتي نسبت به تزريق شرطي هم ميشود زيرا عمل تزريق مقدمهاي است براي نشئه شدن. در اين حالت او خودش عمل تزريق را انجام ميدهد، رفته رفته نقطه تحمل يا تلورانس مصرف بالا ميرود و از روزي يك يا دو عدد آمپول به تدريج به عددي ميرسد كه شما باورتان نميشود. جايگزيني اين دارو و اعتياد به آن وضعيتي را به وجود ميآورد كه مصرفكننده نه تنها نميتواند آن را كنار بگذارد بلكه اگر بخواهد به مصرف قبلي خودش يعني ترياك هم برگردد، نميتواند. در اين فرايند، يعني اقدام به ترك اعتياد ترياك ، يك معتاد ساده با مصرف ترياك به يك معتاد تزريقي تبديل ميشود كه روزانه بايستي دهها آمپول به خودش تزريق كند و ديگر قادر به ادامه زندگي و رسيدگي به امورات روزمره خود نيست.
داستان داروهاي ترك اعتياد و تجويزهاي بعضي افراد كه خود را متخصص ترك اعتياد ميدانند ، داستان بسيار تلخ و گريهآوري است كه تمامي مصرفكنندگان موادمخدر كه قصد ترك اعتياد خود را دارند با آن آشنا هستند و خوب ميدانند كه اين افراد چگونه آنها را از چاله درميآورند و به چاهي عميق مياندازند كه بيرون آمدن از آن بسيار سخت و طاقتفرساست. جالب است بدانيدكه شركت سازنده اين دارو در اروپا ادعا كرده است كه اين دارو بهترين جايگزين براي موادمخدر و ترك آن است درحالي كه تجربه مصرفكنندگان اين دارو هرگز چنين چيزي را تأييد نميكند. يكي از مصرفكنندگان اين دارو ميگويد بعد از گذشت مدتي از مصرف اين دارو گاهي اوقات 20 عدد آمپول تمجيزك در روز تزريق ميكرده است.
از عوارض اعتياد به اين داروي خطرناك ميتوان به علاقه شديد به تزريق و شرطي شدن نسبت به آن ، بيقراري شديد و تشنج ، كمر درد ، بيخوابي ، ضعيف شدن و پوكي استخوان به گونهاي كه با كوچكترين ضربه منجر به شكستگي استخوان ميگردد ، لكههاي پوستي ناشي از آسيبهاي كبدي ، پرخاشگري ، بيحسي بدن و خواب رفتن اعضاي بدن ، فراموشي ، برخورد با ديوار و عدم تشخيص موانع اشاره كرد.
شايان ذكر است تاكنون تعداد زيادي از مصرفكنندگان اين دارو كه براي درمان اعتياد به آن ، به جمعیت نور سینا مراجعه كردهاند توانستهاند با استفاده از روش درماني و متد (BMT) براي هميشه اعتياد خود را به اين داروي خانمانسوز درمان كنند.
نگاهی به نورجيزك مخرب ترین ماده مخدر
بوپره نورفين يك ماده نيمه صناعي مشتق از تبائين و يكي از آلكالوئيد هاي طبيعي فناترن است كه از گياه خشخاش گرفته مي شود و يك ضد درد اپيوئيدي محسوب مي گردد و براي اولين بار در سال 1968 ساخته شد . بوپره نورفين يك آگونيست نسبي گيرنده مو است كه همزمان خاصيت آنتا گونيست گيرنده كاپا K را نيز دارد . بطوريكه در دوزهاي پائين اثر آگونيستي و در دوز هاي بالاتر اثر آنتاگونيستي اش غالب مي گردد و افزايش دوز بالاتر از 30 ميلي گرم باعث افزايش تاثير دارو نمي گردد و چون يك آگونيست نسبي است علائم محروميت آن بعد از قطع مصرف نسبت به ديگر مخدرها نظير متادون و مرفين ضعيف تر است . به علت خواص ذكر شده در سال هاي اخير مصرف گسترده اي در درمان اعتياد، براي سم زدایی و يا نگه دارنده داشته است . بوپره نورفين به صورت تركيب با نالتروكسان ( سوبكسن )، قرص خوراكي ، قرص زير زباني و آمپول تزريقي وجود دارد و نام هاي تجاري متفاوتي نظير، تمجيزك ، نورجيزك، بيوپري جيزك ، تي دي جيزك، جيسن و…. دارد.
بوپره نورفين به صورت خوراكي ميزان جذب ناچيزي دارد كه علت آن متابوليسم شديد روده اي و كبدي آن است و براي درمان اعتياد تنها نوع زير زباني آن كاربرد داشته و نمونه تزريقي آن تنها به عنوان يك مسكن مخدر در گذشته مصرف داشته كه آنهم اكنون منسوخ شده و مصرف ندارد . در ساليان گذشته نوع تزريقي بوپره نورفين در بعضي مراكز غير مجاز براي درمان اعتياد تجويز شد كه در آن سال ها به نام تمجيزك مورد مصرف قرار مي گرفت و همين امر دستاويز عده اي سود جو شد تا ماده مخدر تركيبي و مخربي وارد چرخه مصرف مواد مخدر گردد با نام نور جيزك كه هيچ شباهتي به نوع تزريقي بوپره نورفين واقعي نداشت .
از هر 10 كيلو ترياك بطور متوسط يك كيلو مرفين استخراج مي گردد. ماده موثر در آمپول هاي نورجيزك 23 برابر قوي تر از مرفين است، بطوريكه شخص پس از چند بار مصرف مكرر به آن وابسته شده و مجبور است هر چند ساعت مصرف خود را تكرار كند و در صورت قطع هيچ ماده ديگري جايگزين علائم خماري آن نمي باشد. نورجيزك در آمريكا و اروپا نام داروئي است با خاصيت شل كننده عضلاني با پايه فنادرين و آسپرين اما اين نورجيزك در واقع نامي است جعلي و داروئي كشنده با تركيبي از مرفين مصنوعي، كورتن و رنگ كه به صورت فله اي از كشور هاي شرقي نظير هند و پاكستان وارد ايران شده و در شرايط كاملاَ غير بهداشتي در ويال هاي كوچك بسته بندي و روانه بازار مصرف مي گردد.
سودا گران مرگ براي اينگه بتوانند براي ادعاي خود مبني براي اينكه نورجيزك داروئي براي ترك اعتياد است دليلي عوام پسند بياورند و فريب خود را كامل كنند، يك كورتون مانند هيدرو كورتيزن را به آن افزوده اند كه داراي نقش بسيار حساس در غدد فوق كليوي مي باشد و با ورود آن به سيستم داخلي بدن تعادل متابوليسم قند ها بهم خورده و چنين اختلالاتي سبب مي گردد مايع بين سلول ها جذب شده به زير پوست انتقال يافته و سبب چاقي كاذب افرادي گردد كه از روي ناآگاهي و جهل و به توصيه ديگران براي ترك اعتياد رو به مصرف اين ماده خطر ناك آورده اند و عاملي مي شود براي فريب اين افراد، خانواده، اطرافيان مبني بر اينكه شخص ترك كرده و به اصطلاح رو آمده است . غافل از اينكه مصرف توامان و تداخل داروئي كورتن با شبه مرفين موجود در نورجيزك و تمجيزك، سبب عوارضي مانند چاقي كاذب، تجمع چربي پشت گردن، فشار خون و تضعيف سيستم ايمني بدن و اختلالات كبدي مي گردد. تضعيف سيستم ايمني يكي از خواص شايع كورتن هاست و به علت مصرف تزريقي نورجيزك و غير استريل بودن آن به دليل تهيه و ساخت آن در شرايط كاملاَ غير مساعد و زير زميني باعث مي گردد، عفونت سريع در بدن شخص كسترش يافته و از محل تزريق به نقاط ديگر بدن شخص سرايت كرده و به علت وجود نقص در سيستم ايمني و عدم مراجعه به موقع به پزشك، بافت ها دچار تخريب و آسيب جدي شديد مي شود بطوريكه در مواردي مشاهده شده است اندام ها سست و با فشار كوچكي فرو مي رود يا كنده مي شود و يا در مواردي كرم گذاشته و محل تجمع انواع باكتري ها و ميكروب مي گردد.
اكنون در چرخه مصرف مواد مخدر، انواع و اقسام گوناگون! اين مواد را از طيف سنتي و شيميائي شاهد هستيم، اما به گفته كارشناسان درگير و فعال اين عرصه تاكنون هيچ ماده مخدري با اين ميزان تخريب وجود نداشته است ماده اي كه مصرف بيش از يكسال آن در عمده موارد منجر به فوت مي گردد.
جمعیت احیای انسانی، نور سینا S 19