بسم الله الرحمن الرحیم
نقش جهانبینی در ریکاوری از اعتیاد
جمعیت نور در بسیاری از حوزههای حمایت ریکاوری بیهمتاست. درمان دارویی، حمایت گروه همتا، حمایت از گروه خانواده و دخیل بودن در همهچیز از قسمت ورزش گرفته تا هنر. چرا فراهم کردن چنین خدمات وسیعی برای رویکرد افراد به درمان اعتیاد ضروری بوده است؟
روان به چه معناست ؛ مطالعه علمی، فرایندهای ذهنی و غیره. اگر از روانشناسی بپرسیم روان را تعریف کنید، آنها پاسخی متفاوتی دارند. حال اگر بخواهیم روان را درمان کنیم درحالیکه تعریف متفاوتی برای آن داریم شاید به مشکلاتی برخورد کنیم. در علم روانشناسی؛ روان را بهصورت اختلالات دستهبندی شده است.
شاید روان خلقوخوست به کلام دیگر ترکیب رفتار و افکار است. نکته کلیدی این است که این المانها در فرد مصرفکننده روی تعادل نیستند. بهمنظور درمان اعتیاد ما باید این تعادل را بازگردانیم و برای موفق شدن در این کار باید دو پارامتر روان را پیگیری کنیم. اولی جسم است، در جمعیت نور ما میدانیم که به خاطر استفاده بلندمدت از مواد مخدر و انواع دخانیات، سیستم ایکس از تعادل خارجشده است و این سیستم از طریق متد B. M.T متعادل میشود (استفاده از اپیوم تینگچر(شربت تریاک) و نیکوتین خوراکی برای ۱0 ماه).
پارامتر دوم آنگونه که در جمعیت نور بکارگیری جهانبینی مهم است و این به معنی افکار، نگرش و ادراک ما است.
جهانبینی در درمان اعتیاد و ریکاوری نقش بیهمتایی دارد و بدون بازسازی جسم و تغییر جهانبینی درمان اعتیاد(سیگار) غیرممکن است. برای درمان اعتیاد ما باید جسم، روان و جهانبینی را حل کنیم. آموزههای حقیقی جهانبینی آن چیزی است که اعضای ما را از آنچه بودهاند تبدیل به شهروندان قانونمدار و مفید میکند.
آموزشهای مربوط به جهانبینی در کتاب محبت؛ دوازده وادی چگونه زیستن برای ریکاوری موجود میباشد.
جهانبینی و نقش آن در جمعیت نور و اهمیت آن در درمان اعتیاد چگونه است؟
جهانبینی درباره ادراک ماست و اینکه ما جهان بیرون و جهان درون را چگونه میبینیم. درباره این است که خودمان، خانواده، دوستان و همکاران، جامعه، گیاهان، حیوانات و کل جهان هستی و جایگاه خودمان در آن را چگونه میبینیم.
اگر افکار ما یا جهانبینی ما مانند گل باشد آنگاه در باغ قرار میگیریم و اگر افکار ما مانند خار باشد آنگاه در بیابان 19 درجه بالای گرما! قرار میگیریم.
جهانبینی تأثیر عمیقی بر ریکاوری از اعتیاد دارد ریکاوری بدون جهانبینی مانند دین بدون کتاب مقدس یا کشور بدون قانون است.
جهانبینی باید به افراد کمک کند تا از تاریکیها خارج شوند و به آنها اعتمادبهنفس بدهد، شجاعتی برای انجام غیرممکنها، جهانبینی پیوند میان فرد و خانواده را محکم میکند، ضعیفترین ما را تبدیل به قویترین میکند و به ما میآموزد که چگونه انسان باشیم و چگونه با همدیگر صحبت کنیم، این کلید بازپسگیری تعادل است.
اعضای جمعیت نور آزاد هستند که ارزشهای شخصی و متفاوتی داشته باشند.
تغییرات در شخصیت و ارزشها بخش مهمی از ریکاوری اعتیاد در جمعیت نور است. بدون تغییر مناسب در جهانبینی ما نمیتوانیم روان یا خلقوخوی فرد را تغییر دهیم. اگر جهانبینی بهدرستی تغییر کند قطعاً شخصیت تغییر خواهد کرد و فرد دیدگاهی متفاوت به ارزشها و ضد ارزشها خواهد داشت.
کیفیت روابط شخصی چگونه در رشد جهانبینی قرار میگیرد؟
روابط در سه دسته قرار میگیرد:
کیفیت روابط با خود
کیفیت روابط با مردم اطراف
و کیفیت روابط با جامعه اجتماعات و تمام هستی.
ابتدا باید فرد آموزش بگیرد که چگونه خود را ببخشد و دوست داشته باشد. هر شخص باید بیاموزد که عواقب رفتار گذشته خود را بپذیرد و متوجه شود که صفات و رفتارهای گذشته نباید آینده زندگی فرد در ریکاوری را دیکته کند.
سپس به اعضای خود میآموزیم که اشتباهات خود را به گردن اعضای خانواده و دوستان نیندازند. ما باید بیاموزیم که چگونه همهچیز را در تعادل داشته باشیم. حتی عشق ورزیدن و مراقبت از دیگران باید متعادل باشد و عشق ورزیدن مانند باران است اگر زیاد باران بیاید سیل و ویرانی خواهیم داشت و اگر باران نبارد با خشکسالی روبرو خواهیم شد. باید بیاموزیم که در روابطمان با انسانهای اطراف تعادل را رعایت کنیم تا شاد باشیم و اینگونه است که باید بیاموزیم روی خودمان حساب کنیم.
هرکدام باید از خودمان بپرسیم که ما برای اجتماع و جامعهای که در آن زندگی میکنیم چه کردهایم.
فرد باید آموزههای جهانبینی را بیاموزد تا بداند که چگونه با خود، خانواده و اجتماع در ارتباط باشد.
این پروسه به آرامی از شرکت در کلاسهای جهانبینی، ورزش، هنر و پروژههای خدمات اجتماعی آغاز میشود. نتیجه این است که اعضای جمعیت نور در زندگی شخصی و شغلهای خود موفق هستند.
بهعنوان مثال یک عضو جمعیت نور که یک فروشنده است یاد میگیرد چگونه با مشتریها ارتباط برقرار کند، بنابراین مشتریهای زیادی دارد یا اگر نجار باشد تلاش زیادی میکند تا بهترین نجار شود.
مهمترین نکته در ریکاوری و جهانبینی این است که این مطلب چگونه در هر فرد به دنبال ریکاوری رشد میکند. آموزههای باید واقعی و قابل اجرا باشد آموزهها باید قدرت، اعتمادبهنفس، شجاعت و مقاومت را القا کند. بهعنوان مثال اگر ما به یک فرزند بگوییم که او جاهل و نادان است و اشتباهات اصلاحناپذیر انجام داده است آنگاه ما فردی ضعیف خلق خواهیم کرد که قطعاً شکست خواهد خورد.
اگر به جای آن به همان کودک بگویید تو یک اشتباه انجام دادهای که میتوانی اصلاح کنی آنگاه یک شهروند مسئولیتپذیر را خلق کرده ایم. در دوران مدرسه ابتدایی؛ مادر البرت انیشتن؛ وقتی نامه معلم البرت را که برای او نوشته بود را مطالعه کرد، به او گفت” معلم شما در نامه نوشته شما در آینده یک فرد نابغه ای می شوید؟ در صورتی که معلمش برای مادر البرت برعکس این را نوشته بود… بین این دو رویکرد تفاوت عظیمی نهفته است. جهانبینی در ریکاوری از اعتیاد بسیار مهم است و همانطور آنچه ما آموزش میدهیم و اینکه چه کسی آموزش میدهد نیز بسیار اهمیت دارد. نتیجه ای که می گیریم احساس و ادراک یکی از کاربردی ترین شاخه های روان شناسی است. در زندگی روزمره نیز نمونه های زیادی از کاربردهای آن را می توان یافت.
تهیه و تنظیم: گروه کاوشگران جمعیت نور
مورخ بهمن 1400