دستور جلسه این هفته : هفته راهنما
قبل از هر چیز هفته راهنما را به بنیان و نگهبان جمعیت نور سینا، راهنمای راهنمایان و اولین راهنمای جمعیت نور و همچنین راهنمایان بسیار گرانقدرشان تبریک و تهنیت عرض می نماییم.
هفته راهنما را به سرکار خانم اعظم ، اولین راهنمای گروه خانواده و راهنمای راهنمایان همسفر جمعیت تبریک و تهنیت عرض می نماییم .
جمعیت نور بر اساس اصل پذیرفته شده کمک یک فرد رها شده از دام اعتیاد به فرد در حال مصرف مواد مخدر فعالیت می نماید . امروزه در تمام دنیا ، دو گروه به عنوان صاحب نظر در مقوله اعتیاد به رسمیت شناخته می شوند . گروه اول پزشکان و روانپزشکان و یا متخصصین، که دوره های تخصصی اعتیاد را گذرانده باشند و گروه دوم افرادی که تجربه مصرف مواد مخدر، اعتیاد و رهایی از آن را دارا می باشند .
کمک راهنمایان و راهنمایان جمعیت نور از گروه دوم می باشند .
بسیاری از گروه های مردمی دیگر نیز که در حوزه اعتیاد و مواد مخدر فعالیت می کنند نیز از گروه دوم می باشند .
جمعیت نور صرفا به موضوع تجربه مصرف مواد مخدر، اعتیاد و رهایی از آن اکتفا نمی کند، به واقع داشتن این تجربه، فونداسیون کمک راهنمایی و راهنمایی در جمعیت نور محسوب می گردد. برای کمک راهنما شدن در جمعیت نور این موضوع به تنهایی کفایت نمی کند و بایستی مراحل دیگری نیز طی شود . .
اولین برداشت از جایگاه راهنما در جمعیت نور این است که کمک راهنما خودش در گذشته مصرف کننده مواد مخدر بوده و پس از مراجعه به جمعیت نور، با استفاده از راهنمایی ها و آموزش های جمعیت و با استفاده از متد BMT توانسته است اعتیاد خود را درمان کرده و به رهایی کامل برسد.
دومین برداشت از جایگاه کمک راهنما در جمعیت نور این است که فرد رها شده از دام اعتیاد بایستی در ادامه سفر، آموزش های لازم را ببیند و علم و دانش شناخت مواد مخدر و انسان را تا سطحی که به شناخت کامل اعتیاد منتهی شود را کسب نماید و در آزمون کمک راهنمایی ( فنی و جهانبینی ) قبول شود آن هم با نمره بالا که که بسیار سخت است و اعضای جمعیت نور برای این قبولی ماه ها وقت می گذارند و سخت مطالعه می کنند و درس می خوانند.
اعتیاد پدیده ای است که از ترکیب انسان و مواد مخدر به وجود می آید و برای شناخت اعتیاد بایستی عوامل و ترکیبات آن را شناخت و بر همین اساس کمک راهنمایان و راهنمایان جمعیت نور جایگاه بسیار بلندی از نقطه نظر علم و دانش شناخت اعتیاد را دارا می باشند .
برداشت سوم از جایگاه کمک راهنما و راهنما در جمعیت نور موضوعی بسیار مهم و حساس است یعنی عشق؛ راهنما در جمعیت نور یعنی عاشق بودن، عاشق خدمت بودن، عاشق کمک به همنوع و عاشق رها شدن مصرف کنندگان مواد مخدر از دام اعتیاد .یک راهنما در جمعیت نور با تمام وجود تلاش می کند تا طعم شیرین رهایی و آزادی از اعتیاد را که چشیده است، به دیگرتان نیز مانند یک گیلاس شربت بدهد. او عاشق به بهشت وارد کردن دیگران است، همانگونه که دیگران برای خارج شدن او از جهنم اعتیاد و ورودش به بهشت رهایی و آزادی تلاش کرده اند.
این نشانه، یکی از بارز ترین نشانه هایی است که از حرکت درست و درمان کامل اعتیاد در جمعیت نور حاصل می شود. به بیان دیگر، همان بند عشقی که در پیام سفر اول وعده آن داده می شود.
جایگاه راهنما ترکیبی از عناصر فوق است. رهایی، علم و عشق، قطعا این عناصر با مثلث عشق، عقل و ایمان که اساس کار جمعیت نور می باشد اگر یکی نباشد ارتباط نتگاتنگی را دارد .
کسانی که از دور شاهد فعالیت جمعیت نور و راهنمایان جمعیت می باشند باور این موضوع برایشان سخت است. مگر می توان بدون دریافت هر گونه مزد مادی ساعت ها و روزها و ماه ها و سال ها خدمت کرد. آری با دید حسابگرانه، این عمل دیوانگی است، مفهومی ندارد، اما با دید عاشقانه، عاقلانه و مومنانه، این حرکت مفهومی دیگر دارد. مفهومی که باورش کار هر کس نیست. مگر معنای آن بداند که آن چیست. به قول معلم بزرک سردار، در کتاب رهایی از منطقه 19 درجه بالایی آتش: “ما برای آموزش و خدمت قدم به حیات نهاده ایم، ابتدا آموزش و سپس خدمت درست انجام بدهیم ” شاید بتوان گفت که آموزش و خدمت نبض زندگی است و اگر این دو موضوع نباشد آن زندگی، زندگی نیست .
راهنمایان جمعیت نور آموزش می بینند و آموزش می دهند و خدمت می کنند. اگر خوب دقت کنیم می بینیم که حضور و فعالیت در حوزه اعتیاد و مواد مخدر و سرو کار داشتن با مصرف کنندگان مواد مخدر و تلاش در جهت رهایی آنان کار ساده ای نیست یا به تعبیر دیگر، کار هر کسی نیست. دوستی می گفت: اگر دقت کنیم خیلی از افرادی که در جامعه به صورت غیر رسمی با مصرف کنندگان مواد مخدر سرو کار دارند، مثل فروشندگان داروهای گیاهی ترک اعتیاد و یا غیر متخصصینی که کارشان ترک اعتیاد است خودشان نیز بعضاً درگیر اعتیاد می شوند. وارد شدن به این حوزه خطرناک است، کار ساده ای نیست، یعنی مغناطیس اعتیاد بسیار قوی است و تاثیر ناپذیر بودن در مقابل آن کار ساده ای نیست .
راهنمایان جمعیت نور به سلاح هایی مجهز هستند که با کمک آن ها می توانند به راحتی در این حوزه فعالیت کنند و کوچکترین تاثیر پذیری نداشته باشند، بلکه تاثیر گذار هم باشند، این سلاح ها همان عشق، عقل و ایمان و سیستم ایکس است که به طور کامل به تعادل رسیده است ، تجربه رهایی و درمان قطعی اعتیاد است، تعادل جسم، روان و جهانبینی است، ایمان است، علم و دانش اعتیاد است، عقل است، عاشق خدمت بلاعوض و کمک به رهایی دیگران است. عشق است .
بدون این عناصر نمی توان حضوی فعال و موثر داشت. اگر تجربه اعتیاد و رهایی از آن نباشد، مصرف کننده مواد مخدر را نمی توان درک کرد. نمی توان آن طور که باید با او ارتباط برقرار کرد. اگر علم و دانش شناخت اعتیاد و انسان نباشد نمی توان به او کمک کرد. نمی توان او را راهنمایی کرد که به درمان برسد .
اگر عشق نباشد، کاری نمی توان انجام داد، بدون عشق اصلا نمی توان برای کمک به رهایی مصرف کنندگان مواد مخدر کاری کرد و حرکتی کرد.
اینها نمایی کلی از جایگاه بلند و رفیع راهنما است. راهنمایی که کارش راهنمایی افراد برای خروج از تاریکی و جهنم اعتیاد و ورود به روشنایی و بهشت رهایی از اعتیاد است. درک این جایگاه کار ساده ای نیست.
در جمعیت نور زمانی که ارتباط یک مسافر سفر اول یا سفر دوم را با راهنمایش در نظر میگیریم می بینیم که جایگاه راهنما جایگاه معلم و استاد است. این جایگاه جایگاه دوست و رفیق نیست، در جمعیت نور کسی نمیتواند بگوید که راهنمای من دوست و رفیق من است، زیرا در رابطه ای که مبنایش دوستی و رفاقت است، مفهوم عمیق راهنمایی، حرف شنوی و حساب بردن از راهنما کمرنگ شده و از بین می رود. جایگاه راهنما بسیار بلند تر و رفیع تر از جایگاه دوست و رفیق است. راهنما نباید با رهجویش مزاح و شوخی کند به گونه ای که بین آنها حرمت و پرده ای نباشد. مصداق شعر معروف که می گوید، اگر این پرده برافتد نه تو مانی و نه من.
اگر حرمت بین راهنما و رهجو، معلم و شاگرد از بین برود نه راهنما خواهد ماند و نه رهجو. جایگاه راهنما جایگاه مربی است و بر همه ما واجب و ضروری است که جایگاه راهنمای خود را محترم شماریم ولکنود نباشیم، کسی که یک نفس را احیا می کند گویی تمام نفوس را احیا کرده است.
برای درک بهتر موضوع، از منابع و رفرنس های جمعیت نور کمک می گیریم و به سراغ پیامی از نگهبان جمعیت نور می رویم که در جزوه راهنما و راهنمایی در جمعیت آمده است . « فََتلقی آدم من ربه کلمات » پس آموخت آدم از رب خويش سخنانی.
نه هرکه چهره بر افروخت دلبری داند نه هرکه آيينه برداشت سکندری داند
هزار نکته باريک تر زمو اين جاست نه هرکه سر بتراشد قلندری داند
غلام همت آن رند عافيت سوزم که در گدا صفتی کيميا گری داند
بله ، هر کس ترک اعتياد کرد نمی تواند بلد راه شود.
بله، من هم غلام همت آن معتاد کاملاٌ به هم ريخته هستم که کيميا گری می کند و جوهر وجودی خودش را تبديل به شخصيتی می کند که در جايگاه کمک استادی و يا استادی قرار می گيرد، در حقيقت او ابدال است.
او به خاطرمقام شامخ انسانی و بند عشق با قدرت مطلق، بدون مزد مادی به ساير انسان های معتاد به هم ريخته کمک می کند تا با راهنمايی های او از ظلمت خارج و رهسپار نور گردند. همان گونه که خود خارج شد.
بنابراين کمک راهنما و يا راهنما يک الگوی آموزش ديده و تزکيه شده است و بايستی بدون نقص عمل کند و ارزش و جايگاه خودش را محترم شمارد و سپاس گزار خداوند باشد و از قوانين و اصول و حرمت جمعیت نور پيروی نمايد و عشق و تحمل و ايمان را سرلوحه کار خود قرار دهد تا به مرکز گردباد هدايت شود و خود را برای عروج آماده سازد.
در غير اين صورت در دايره دوم و يا سوم گردباد خرد و خاکشير خواهد گرديد و مانند زباله به بيرون پرتاب خواهد شد.
پس آن کنيم که فرمان خداوند است.
در جمعیت نور، یک هفته در سال به عنوان هفته راهنما نام گذاری شده است.
در این هفته اعضای جمعیت نور به پاس قدر دانی از تلاش و خدمات راهنمای خود، از راهنمای خود تقدیر و تشکر می کنند که یکی از نشانه های کاربردی نمودن آموزش های جمعیت نور می باشد. در جمعیت نور تقدیر و تشکر در مراسم اینچنینی فقط با پاکت صورت می گیرد و هر کس بنا به توان و وسع مالی خود مبلغی را درون یک پاکت رنگی و زیبا می گذارد و به راهنمای خود تقدیم می کند.
یکی از موضوعاتی که در آموزش های جمعیت نور اهمیت بسزایی دارد، موضوع فراگرفتن قدردانی و تشکر از مخلوقین خداوند است که به هر نوع و شکلی به ما کمک رسانده و یا می رسانند. اگر ما تشکر از انسان ها را بلد نباشیم، تشکر از پدر، مادر، همسر، فرزند، برادر، خواهر، معلم، راهنما و یا هر کس دیگری، معنا و مفهوم آن این است که تشکر از خداوند را بلد نیستیم . زیرا خداوند از طریق انسان ها به ما کمک می کند.
مصداق شعر معروف که می گوید:
اگر حق را در خلق نیابی بیابی خانه اما، در، نیابی
بنابراین درب ورودی تشکر و شکرگزاری از باری تعالی، تشکر و قدردانی از انسان هاست. بر همه ما واجب و ضروری است که در این هفته از راهنمای خود قدردانی کنیم.
تهیه و تنظیم: گروه کاوشگران جمعیت نور
رمضان ؛ 1399