بسم الله الرحمن الرحیم
دستور جلسه امروز؛ الهام از ماه رمضان است؛ در ماه مبارک رمضان همیشه در جمعیت نور به صورت جدی یک شور و شعف بسیار زیادی بوده و همین که با هم هستیم، با هم افطاری درست میکنیم، با هم غذا میخوردیم، با هم در خدماتش مشارکت میکنیم جای شکر و سپاسگذاری از قدرت مطلق را خواستاریم و در سال های آینده این عمل عظیم را انجام دهیم و به لطف حضرت حق در آینده در مکان جمعیت نور یک آشپزخانه برای ماه رمضان در نظر بگیریم.
وقتی انسانها با هم غذا میخورند محبتشان با هم بیشتر میشود و خیر و برکت زیادی برای ما دارد. انسانها زمانی که یک کار اشتراکی با هم انجام میدهند محبتشان به هم بیشتر میشود حتی اگر با هم والیبال بازی میکنند، محبتشان نسبت به همدیگر زیادتر میشود یا اگر غذایی با هم میپزند، محبتشان زیاد میشود ولی در کارهای منفی محبتشان کم میشود. به عنوان مثال در قماربازی محبتشان نسبت به هم کم میشود چرا که مرتب میخواهند همدیگر را سر کیسه کنند و همه دشمن هم میشوند؛ بنابراین این عملی بود که به همه ما اجازه مشارکت میداد؛ در رمضان بعضیها آشپزی میکنند، بعضیها ظرفها را میشستند، بعضی از افراد ظرف میخریدند و یا خریدهای دیگر انجام میدادند، بعضی افراد پخت و پز میکردند و بعضیها پولی را برای این کار پرداخت میکردند و در تمام سطوح مشارکت بود ولی به طور کلی متد B.M.T همانگونه که میدانید از ماه مبارک رمضان برداشت شده و اصلاً متد B.M.T، متد روزه است.
یک نوع روزه داریم که روزه غذا خوردن است و یک نوع دیگر روزه سکوت داریم، روزه گوشت داریم که گوشت نمیخورند، روزه پخت و پز داریم که از غذاهای پخت و پز استفاده نمیکنند، انواع و اقسام روزهها وجود دارد و B.M.T هم دقیقاً یک نوع روزه است؛ روشی است که حتی از روزه هم سختتر است؛ شخصی که به طور دائم مواد مصرف میکرده اکنون بخواهد روی ساعت مواد مصرف کند، مثلاً ساعت ۶ صبح یا ۷ صبح داروی خود را میخورد و ۲ بعدازظهر سر ساعت مصرف میکند و دوباره تا ساعت ۱۰ شب یا ۱۱ شب چیزی مصرف نمیکند و جالب این است که در روزه استاندارد انسان هر چه غذا بخواهد از افطار تا سحر میتواند بخورد ولی در روزه B.M.T ساعت و میزان مشخص است؛ به عنوان مثال: ساعت ۶ صبح که اوتی خود را مصرف میکند، هر چه بخواهد نمیتواند مصرف کند و میزان مصرف مشخص است باید یا نیم سی سی بخورد یا یک سی سی … و باز زمان ظهر و شب هم به همین صورت است؛ بنابراین روش B.M.T، خود یک نوع روزه است؛ روزه معمولی یک ماه است و روزهای که ما میگیریم ده یا یازده ماه یا یک سال است و همراه روزهای که میگیریم کار عبادی نیز انجام میدهیم، کار جهانبینی نیز انجام میدهیم و اطلاعات خود را بالا میبریم. به فارسی میگوییم «روزه» و به عربی «صیام»؛ «کُتِبَ عَلیکُم الصیام»، «روزه بر شما نوشته شده است، کما این که برای گذشتگان هم نوشته شده بود»، یعنی فقط برای مسلمانان نیست، مسیحیها هم یک نوع روزه دارند، زرتشتیها یک نوع روزه دارند، بوداییها یک نوع روزه دارند، هر مذهبی را که نگاه کنید همه یک نوع روزه برای خود دارند؛ حتی روزه سکوت است که خداوند در قرآن به حضرت مریم میفرماید که سه روز روزه سکوت بگیر یا به زکریا میگوید چند روز روزه سکوت بگیرد؛ بنابراین روزه انواع و اقسام خود را دارد، میگوید: «بر شما نوشته شده است»، این «نوشته شده» مسئله بسیار مهمی است، نمیگوید که باید روزه بگیرید، میگوید برای شما نوشته شده است؛ یعنی برای شما لازم است. شما یک ماشین میگیرید و در کاتالوگ آن نوشته شده که شما باید روغن آن را در این مقدار کیلومتر عوض کنید یا نوشته که باید در زمستان در اتومبیل ضد یخ بریزید، واسکازین گیربکس را باید به این صورت چک کنید، سوخت شما باید سوپر یا معمولی باشد، باد لاستیک باید چه میزان باشد، میبینید که همه شرایط نگهداری یک اتومبیل نوشته شده است، یک کامپیوتر هم که بگیرید همین طور است و برای انسان هم به همین صورت نوشته شده است. انسان ماشین است؛ یعنی شما دقیقاً باید جسم را یک ماشین هوشمند و فوق العاده پیچیده در نظر بگیرید.
ما حواسمان نیست که چقدر این ماشین (جسم) هوشمند و حساب شده است؛ ما میخواهیم راه برویم، راه میرویم؛ میایستیم و راه میرویم، از ذهن ما میگذرد؛ نیت میکنیم که به طبقه بالا برویم، به طبقه بالا میرویم یعنی پاها به طور اتوماتیک حرکت میکند، پا خودش اتوماتیک پلهها را طی میکند، ببینید چقدر بالا رفتن از پلهها سخت است؟ یکی از مشکلاتی که برای رباتها داشتند از پله رفتن است مخصوصا پله پایین آمدن؛ بالا رفتن بهتر از پایین آمدن است؛ زیرا هر لحظه ممکن است سقوط کنید به دلیل این که تنهتان را پایین میدهید و پایتان را میخواهید در پله پایین بگذارید یعنی باید بسیار متعادل باشد تا بتوانید از پله بالا یا پایین بروید. دقیقا یک ماشین است؛ شما میخواهید یک وسیلهای را با انگشتانتان بردارید، چقدر باید فشار وارد کنید؟ یکی از مشکلاتی که رباتها دارند این است که زمانی که میخواهد یک لیوان را بردارد، نمیداند چه میزان فشار باید وارد کند؟ اگر من بخواهم این وسیله را بردارم سبک است، به طور اتوماتیک، ماشینِ مکانیزمِ من میداند که این وسیله چه میزان وزنی دارد پس همان میزان نیرو را وارد میکند؛ اگر نیرویی که من برای بلند کردن این وسیله وارد کنم، همان نیرو را برای بلند کردن لیوان وارد کنم، نمیتوانم لیوان را بردارم.
اگر بخواهم وزنه سنگینی را بردارم باز مقدار نیرو متفاوت است، اگر لیوان را مثل وزنه سنگین بردارم ممکن است با این فشاری که وارد میکنم لیوان در دست من بشکند؛ پس میبینید یک ماشین (جسم) فوق العاده حساب شده است. ما اصلا فکر نمیکنیم که ماشین است و خیال میکنیم دیمی میآید و دیمی میرود؛ راه میرویم، حرف میزنیم، یک چیزی برمیداریم و میخوریم، می نشینیم و میایستیم، هزار کار انجام میدهیم؛ یک ماشین بسیار پیچیده است، پس برای نگهداری آن باید بسیار دقت بشود. ماشین هم احتیاج به سوخت دارد، مگر ما غذا نمیخوریم؟ چقدر سوخت گیری کنیم؟ زمانی که سوخت زیاد مصرف میکنیم اگر بلد نباشیم دچار مشکل میشویم. در جمعیت نور لژیون لاغری نداریم، لژیون درست غذا خوردن داریم؟
باکی ماشینیِ که 40 لیتر بنزین میگیرد، باید 40 لیتر بنزین بگیرد اگر بیشتر بزنید، بیرون میریزد و سیستم باک ماشین به گونهای است که بیرون میریزد ولی سیستم باک انسان بیرون نمیریزد بلکه آن را نگه میدارد و اضافه آن را در شکم میریزد و تبدیل به چربی میکند و به شکم میدهد، تبدیل به چربی میکند و دور کبد، دور قلب، دور رانها، توی بازو، توی شکم، زیر شکم، همهجا و در پهلوها انبار میکند. اگر سوخت اضافه ریختید، بدن نمیتواند مصرف کند، آن را تبدبل به چربی میکند و به قسمتهای مختلف بدن میدهد بعد میبینید 30 کیلو، 40 کیلو اضافه وزن دارید. پس این اضافه وزن است.
شما افرادی که روزه میگیرند را نگاه کنید، میبینید همه 80 یا 90 سال عمر میکنند، عمرهای طولانی دارند و معمولا از اندام مرتبی هم برخوردار هستند؛ آیا روزه گرفتن فقط برای لاغر کردن و… است؟ البته درست هم هست زمانی که روزه میگیرید (وزن کم میشود)B.M.T از ماه مبارک رمضان است!، کاهش وزن هم از ماه مبارک رمضان است! عزیزان به نظر می آید ما غذا خوردن را هنوز فرا نگرفتیم تا به یک وزن متعادل برسیم و در نتیجه سرحال، قبراق و ورزش را در کار روزانه قرار دهیم. در حال حاضر مشاهده می شود بعضی اشخاض به خاطر چاقی و … قسمتی از معده و روده را برمی دارند، چربیها را از شکمشان بیرون می کشند با عمل جراحی آیا صحیح است؟
پس یکی از مسائل، همان مسئله نگهداری ماشین (جسم) است که چگونه انجام میگیرد؟ ماه مبارک رمضان بسیار کمک میکند. برخی میگویند ماه رمضان برای این است که گرسنگی بکشیم تا طعم گرسنگان را هم بچشیم؛ این هم قابل قبول است ولی چیزی که خود قرآن میگوید: “کُتِبَ عَلَیکُم الصِیام” و ما قبل شما “لَعَلَّکُم تَتَّقون”؛ که شما با تقوا بشوید، یعنی چه؟ اصولاً صیام یعنی کنترل خود؛ کسی کنترل خودش را داشته باشد در عربی به او صیام میگویند، برای این که کنترل خودتان را داشته باشید؛ ما روزه میگیریم که کنترل خودمان را داشته باشیم، کنترل اعمالمان، کنترل شکممان، کنترل همه چیز خود را داشته باشیم و یکی از سختترین کارها کنترل خود است؛ انسان بتواند خودش را کنترل نماید، گاهی اوقات نمیتواند جلوی شکم خودش را بگیرد، 30 کیلو، 40 کیلو اضافه بار دارد، اضافه وزن دارد نمیتواند جلوی شکم خودش را بگیرد یعنی کنترل روی خودش ندارد، کنترل روی نفس خودش ندارد یعنی تمام افرادی که فربه هستند، 20 کیلو، 30 کیلو، 15 کیلو، 10 کیلو اضافه وزن دارند، این افراد کنترل روی خودشان ندارند، کنترل روی خوراکی ندارند، صیام یعنی همین، روزه معنی ندارد؛ ولی لغت اصلی، صیام است که یعنی کنترل خود، کنترل نفس خود، کنترل افکار خود، کنترل اندیشه خود، بله روشB.M.T همان صیام برای ما است و کنترل خود است که چه میزان مصرف کنیم؟ چه ساعتی مصرف کنیم؟ چگونه مصرف کنیم؟ دقیقا الگو، الگوی ماه مبارک رمضان است و جمعیت توسط آن توانست به نتایجی برسد و همان مدل الگو را روی B.M.T پیاده شده و کاملا به نتیجه رسیده است و درمان سیگار آقای داودی در ماه مبارک رمضان که در پله 10 میلی نیکوتین خوراکی بوده و شرح کامل آن را در کتاب رهایی از منطقه 19 درجه بالایی آتش آمده است کامل شد. انسان باید به یک مرحله بسیار بالایی از دانایی برسد تا بفهمد که فرامین الهی چه هست؛ تمام بزرگان ما چه مولانا، چه سعدی، چه حافظ، چه ابوریحان بیرونی، چه ابن سینا را در نظر بگیرید حتی فردوسی را در نظر بگیرید همه این افراد موحد بودند، همه خداشناس بودند؛ فردوسی میگوید؛ به نام خداوند جان و خرد؛ یعنی شعرش را با نام خداوند شروع میکند. سعدی مینویسد: منّت خدای را عزوجل که طاعتش موجب قربت است. مولانا را نگاه کنید، همه شاگردان قرآن بودند، بزرگان ما همه شاگردان دین بودند؛ امیدوارم که بتوانیم ماه خوبی را پشت سر بگذاریم؛ و سعی کنیم در خانواده کنار همدیگر افطار کنیم و نکته بسیار مهم از کسی سوال نکنید روزه هستی یا خیر؟ موقع افطار سر سفره این سوال را نپرسید، اگر روزه نبودی سر سفره افطار بنشین؛ سفره افطار فقط مخصوص روزه دارها نیست؛ بنابراین سعی کنید حداقل افطاری دور هم باشید، اعضای خانواده افطار را دور هم باشند روزه یا غیر روزه فرقی نمیکند؛ به شوخی میگویم روزه مستحب است اما افطاری خوردن واجب است.دور همدیگر بنشینید و کانون گرم را داشته باشید تا از این ماه پر برکت و مهمانی خداوند متعال بهرمند شوید.
تهیه و تنظیم: گروه کاوشگران جمعیت نور سینا
مورخ 25 فروردین 1400