روش درمان اعتياد به توتون و دخانيات
فوریه 3, 2019
اولین کارگاه آموزشی و جهان بینی جمعیت نور
فوریه 4, 2019

بسم الله الرحمن الرحیم
علم به همه انسانها تعلق دارد
امروزه سوء مصرف توتون، دخانیات و مواد مخدر یکی از معضلات بهداشتی، روانی و اجتماعی محسوب می شود که متأسفانه در حال افزایش این پدیده، در جهان است لذا باید با نگاه ژرف و همه جانبه و با تفکر و اندیشه سالم به آن نگریست. در حال حاضر مصرف انواع استعمال دخانیات به عنوان یکی از عوامل مهم، تهدید کننده سلامت جامعه، روند نگران کننده ای را طی می کند. طبق تحقیقات سازمان جهانی بهداشت در هر 8 ثانیه یک نفر در دنیا به علت استعمال دخانیات جان خود را از دست می دهد. بنا بر اعلام گزارش از وزارت بهداشت حدود ده میلیون نفر در ایران سیگار مصرف می کنند و متأسفانه گرایش به استعمال انواع دخانیات، قلیان و مواد افیونی در بین نوجوانان و جوانان در حال افزایش است. در ایران هر10 دقیقه یک نفر بر اثر مصرف انواع دخانیات فوت می کند. 14 سرطان بیش از 400 عنصر سرطان زا در دود توتون، دخانیات و قلیان وجود دارد و قابل تأمل است که تنها سرطان ریه، حنجره یا بیماریهای قلبی پیامدهای استعمال توتون نیست بلکه مجموعه ای از مسایل و مشکلات بهداشتی را شامل می شوند.
شناخت دخانیات و عناصر تشکیل دهنده:
سیگار کلمه ای اسپانیایی است که برگ های خشک و بریده شده گیاه توتون را در کاغذ می پیچند به همراه ترکیبات شیمیایی و مواد تشکیل دهنده آن، این عناصر شامل دو بخش است. عناصر فیزیکی: سیگار از ترکیب توتون، کاغذ، فیلتر، مواد نگهدارنده، اسانس، چسب و رنگهای شیمیایی جهت چاپ مارک سیگار تشکیل شده است. عناصر شیمیایی: نیکوتین، تار، منواکسید کربن، آمونیاک، فرم آلوئید، آرسنیک، بنزن، استون، منتول و…
نیکوتین: عمده ترین ترکیب مؤثر سیگار را تشکیل می دهد که عامل اصلی اعتیاد جسمانی، روحی و روانی فرد می باشد. در واقع مصرف دخانیات به عنوان یک محرک سیستم عصبی مرکزی است که باعث افزایش ضربان قلب، فشار خون و افزایش قابلیت انقباض عضله قلب شده و موجب افزایش آزاد سازی اسید های چرب می گردد؛ این فرایند با بالا بردن نیاز اکسیژن قلب و نیز کاهش دسترسی به اکسیژن در سلول ها، باعث سکته قلبی و مرگ ناگهانی می شود.
تار: (قطران) ترکیبی صمغ مانند، قهوه ای و چسبناک است. تار از سوختن تنباکو حاصل می شود که هنگام پک زدن به سیگار این ذرات ریز وارد ریه ها شده و بعد از تجمع درون ریه ها رسوب می کنند و همچنین بر روی پرزهای (مژکها) ریه چسبیده و عملکرد طبیعی آنها را که باعث خارج شدن مواد زاید، میکربها، گرد و غبار و آلودگی ها از ریه است مختل می کنند. مهمترین عامل سرطان زایی تار، ماده ای به نام بنزوآپین است البته عناصر دیگری نظیر هیدروکربن های حلقوی چند هسته ای، فلزاتی مانند نیکل، کادمیوم و پلونیوم 210 نیز در سیگار وجود دارند که باعث بروز انواع سرطان ها در بدن انسان می شود.
منواکسیدکربن: گاز بی بو و بی رنگ است که بسیار کشنده و سمی می باشد و باعث سردرد، بیهوشی، نارسایی تنفس، سرگیجه و حتی مرگ میشود. منواکسیدکربن اکسیژن رسانی به مغز، عضلات و بافتهای بدن را به دلیل اشباع فوری مولکولهای هموگلوبین با این گاز به شدت کاهش می دهد. در حدود 10 درصد از خون مصرف کنندگان توتون، دخانیات و قلیان منواکسیدکربن است که این عامل در تشدید سکته قلبی مؤثر است.
آمونیاک: این ماده باعث افزایش جذب نیکوتین در مغز می شود وقتی آمونیاک همراه با دود سیگار جذب خون می شود بر خاصیت قلیایی بودن خون می افزاید و اختلالاتی از نظیر اسیدی یا قلیایی بودن خون ایجاد می کند و متابولیسم بدن را دچار اختلال می کند.
فرم آلدئید: این ماده شیمیایی بی رنگ و بسیار سمی می باشد که باعث آزار چشمها، پوشش مخاطی، سردرد، سوزش گلو، افزایش اسیدینه خون و کاهش دمای بدن می شود و به عنوان یک گندزاد برای ازبین بردن باکتری ها و قارچ ها به کار می رود.
آرسنیک: جزو سمی ترین مواد در طبیعت بوده و در حشره کش و مرگ موش استفاده می شود. آرسنیک سیکار نیز بصورت گاز ارسئین از طریق ریه ها، کبد، کلیه و طحال جذب بدن می شود و حتی در زنان باردار از طریق جفت وارد خون جنین شده و سبب تولد نوزادی کم وزن و کم حافظه می شود.
بنزن: یک ترکیب اروماتیک (حلقوی) است که از زغال سنگ و نفت خام بدست می آید که در صنایع پتروشیمی کاربرد دارد.
استون: مایع فرار و معطری است که به عنوان حلال به کار می رود، این ماده در پاک کنندهای لاک ناخن و مواد دیگر استفاده می شود.
منتول: از ترکیباتی است که در برخی از سیگارها وجود دارد و عنوان خنک کننده سیگار کاربرد دارد. این ماده علاوه بر افزایش ریسک انواع سرطان های دهان، حنجره و مری باعث کاهش قدرت جنسی و نازایی می گردد. در عین حال خوشایندی و خنک کنندگی سیگار سبب می شود مصرف کننده ضرر آن را کمتر حس کرده و تمایل به مصرف تعداد بیشتری از این نوع سیگار را داشته باشد.
استعمال انواع توتون مثل؛ چپق و پیپ عواضی مثل، استعمال سیگار را دارد.
لازم به ذکر است که حرارت تولید شده در نوک سیگار روشن بالغ بر 900 درجه سانتی گراد است؟ دوستان عزیز اگر یک فرد در یک روز یک پاکت سیگار که حاوی 20 نخ سیگار باشد را مصرف نماید در سال 7300 نخ سیگار مصرف کرده است. براستی با قلب و جسم خود چه می کرده ایم؟
روش های دیگر استعمال گیاه توتون:
قلیان: افرادی که قلیان می کشند، چون پک های طولانی و عمیقی می زنند به عوارض بیماریهای ریوی و… آمادگی بیشتری دارند. اکثر توتونهایی که برای قلیان ها استفاده می شوند از تنباکوهای فاسد و نامرغوب هستند که 99درصد این تنباکو از توتون های مانده در انبار و کپک زده تهیه می شوند که با اسانسهای شیمیایی مختلف آنها را خوشبو می کنند. مواد سمی قلیان نه تنها کمتر از استعمال سیگار نیست بلکه مونوکسیدکربن و نیکوتین آن بیشتر از سیگار است در ضمن آب هیچ گونه فیلتر و محافظتی در مقابل دود ایجاد نمی کند بلکه رطوبت ناشی از آب قلیان در جذب سموم ناشی از سوختن تنباکو و تدخین آن در جسم انسان بسیار شدت بالایی دارد. استفاده شلنگ ثابت از قلیان انسان را دچار بیماری واگیر دار، سل و هپاتیت می کند هر قدر هم سَری شلنگ قلیان عوض شود بخاطر رطوبت شلنگ، بیماری انتقال داده می شود. خطرات ناشی از قلیان های الکترونیکی و جیبی بیشتر از قلیان های قدیم است.
مصرف کنندگان غیر فعال (اجباری)
به افرادی گفته می شود که خود، دخانیات را مصرف نمی کنند ولی نا خواسته در معرض دود ناشی از سوخت انواع دخانیات، قلیان و… قرار می گیرندکه در حال حاضر بسیار فروان شده و مورد استفاده زیادی از خانوادها و جوانان قرار گرفته است . اطرافیان به طور ناخواسته از طریق هوا، دود حاصل از استعمال دخانیات، قلیان و… را استنشاق می کنند. تنها 15 درصد دود حاصل از سیگار یا قلیان از دهان یا بینی فرد خارج می شود و 85 درصد مابقی دود ناشی از سوختن نوک سیکار، در قلیان سوختن تنباکو همراه با زغال و… که مستقیماً در محیط اطراف پراکنده می شود و اطرافیان تنفس می کنند که بسیار خطرناک است و این هدیه ای است از شخص مصرف کننده به عزیزان خود؟
استعمال انواع دخانیات غدد درون ریز بدن را دچار اختلال می نماید به عنوان مثال در قسمت غدد فوق کلیوی که استیل کولین، حداقل چهار نوع گیرنده نیکوتینی و پنج گیرنده موسگارنی دارد را اشغال نموده و در شهر وجودی یا همان جسم و سیستم ایکسx بدن اختلال بوجود می آورد.
حال این سؤال مهم پیش می آید که فرد بیمار مبتلا به اعتیاد و انواع دخانیات آیا می تواند درمان شود.
روش های درمانی مرسوم:
1 سقوط آزاد: در این روش شخص به یک مرتبه قصد درمان دارد و با قطع ناگهانی دخانیات و بدون استفاده از هر گونه ماده ای می باشد و معمولاً با شکست مواجه می شود.
2 استفاده از انواع قرص ها، برچسب یا اسپری نیکوتین دار، الکترواسموک و… می باشد ولی نتیجه ای در پی ندارد.
طبق تحقیقات بدست آمده بیش از 35 میلیون نفر در سال اقدام به ترک دخانیات و اعتیاد می کنند اما کمتر از 7 درصد آنها موفق به ترک آن می شوند، همین افراد هم در زمان استرس یا غیره باز هم به استعمال دخانیات و اعتیاد خود روی می آورند.
بهترین روش درمان B.M.T
بهترین روش درمان انواع توتون و دخانیات، روش تدریجی یا پله ای با متد و پروتکل B. M. T که در کتاب رهایی از منطقه 19 درجه بالایی آتش است و مطابق با استانداردهای جهانی در طول ده ماه با جایگزینی داروی مناسب به تدریج کاهش و با تغییر جهان بینی فرد، درمان انجام می پذیرد.

Best medice کل عبارت وارد شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *